امارات: یک مدل جهانی در تعهد به حفاظت از کره زمین
امارات متحده عربی از ابتدای تاسیس تا کنون به موفقیتهای چشمگیری در زمینه حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی دست یافته و این موفقیتها باعث شده این تلاشها در کشور نهادینه شود.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی امارات (وام)، موفقیتهای این کشور از طریق مشارکت گسترده آن در اقدامات جهانی برای حفاظت از سیاره زمین به دست آمده است.
دستاوردهای امارات متحده عربی با پیوستن به کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی آغاز شد و با مشارکت این کشور در کنفرانس سازمان ملل متحد در مورد محیط زیست و توسعه (UNCED) در شهر ریودوژانیرو برزیل کیفیت حضور بین المللی امارات افزایش یافت.
پیوستن امارات به کنوانسیون چارچوب در مورد تغییر آب و هوا نقطه شروع واقعی برای تلاشهای مشترک جهانی به منظور مبارزه با تغییرات آب و هوایی بود که راه را برای تصویب پروتکل کیوتو در سال ۱۹۹۷ هموار کرد. این پروتکل در سال ۲۰۰۵ لازمالاجرا شد و در همان سال از سوی امارات متحده عربی به تصویب رسید.
ده سال پس از لازمالاجرا شدن «پروتکل کیوتو»، جهان به دستاورد جدیدی دست یافت، «توافقنامه آب و هوای پاریس» و امارات اولین کشور منطقه بود که این توافقنامه را امضا و تصویب کرد.
در ادامه امارات توانست میزبانی بیست و هشتمین جلسه کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی (COP28) را به دست بیاورد.
این کنفرانس از ۳۰ نوامبر تا ۱۲ دسامبر سال جاری در اکسپو سیتی دبی برگزار میشود و به کانون توجه جهانیان تبدیل خواهد شد چرا که برای مقابله با تغییرات اقلیمی و حفاظت از سیاره و منابع طبیعی آن برای تضمین آیندهای بهتر برای نسلهای جدید امیدهای زیادی به این کنفرانس بسته شده است.
محور «تاثیر» در کمپین «پایداری ملی» که اخیراً همزمان با آغاز روند آمادهسازی کاپ ۲۸ راهاندازی شده است، بر نتایج و تأثیر مثبت طرحهای پایداری در امارات در زمینههای مختلف از جمله محیط زیست، انرژیهای تجدیدپذیر، حفاظت از ثروت طبیعی، برنامهریزی شهری و غیره تمرکز دارد.
الحاق امارات متحده عربی به کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی نشان دهنده تعهد قوی این کشور به مشارکت فعال در تلاشهای بینالمللی برای حفاظت از زمین است.
این تعهد با اقدامات و ابتکارات کیفی از جمله ابتکار استراتژیک دستیابی به بیطرفی آب و هوایی (کربن صفر) تا سال ۲۰۵۰ که در سال ۲۰۲۱ تصویب شد نشان داده شده است.
امارات متحده عربی اولین کشور در خاورمیانه و شمال آفریقاست که هدف خود را برای دستیابی به بیطرفی آب و هوایی اعلام کرد.
ثبات و استفاده از راهحلءهای انرژی پاک یکی از ارکان اصلی مدل امارات متحده عربی در تلاش برای اقلیم و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای است، زیرا امارات متحده عربی در استراتژی انرژی خود تا سال ۲۰۵۰ ترکیبی از منابع انرژی تجدیدپذیر، هستهای و پاک را هدف قرار داده است.