محمد بن راشد: راهبردهای امارات در حوزه محیطزیست و آبوهوا به ثمر رسید
امارات از نظر انتقال به انرژیهای تجدیدپذیر در رتبه دوم جهان قرار گرفت
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس، نخست وزیر امارات و حاکم دبی اعلام کرد که راهبردهای زیست محیطی و آب و هوایی امارات در حال موفقیت است.
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم در پستی در حساب رسمی خود در پلتفرم «X» (توییتر سابق) نوشت: «در اکسپو سیتی دبی، ریاست جلسه کابینه را که همزمان با برگزاری کنفرانس COP28 بود، برعهده داشتم. ما در این جلسه نتیجه تلاشهای ملی کشور در زمینه محیط زیست را بررسی کردیم که شامل بیش از ۱۲۰ تصمیم در مورد پایداری، تغییرات آبو هوایی و توسعه منابع طبیعی بوده که توسط کابینه طی پنج سال گذشته صادر شده است.»
شیخ محمد بن راشد افزود: «تنها در سال ۲۰۲۳، ما بیش از ۶۰ تصمیم جدید را اتخاذ و شروع به اجرای آنها کردهایم که یک سیستم یکپارچه از سیاستها، قوانین، استراتژیها و ابتکارات را برای تقویت تلاشهای کشور و پرونده آن در مشارکت با جهان در رسیدگی به بحران تغییرات آب و هوایی تشکیل داده است.»
شیخ محمد بن راشد در ادامه گفت: «راهبردهای، استراتژیها و سیاستهای ملی در زمینه محیطزیست و تغییرات اقلیمی به ثمر رسید.»
وی توضیح داد: «کشور ما از نظر انتقال به انرژیهای تجدیدپذیر، رتبه دوم شاخص آینده سبز ۲۰۲۳ (GFI) را به خود اختصاص داده است. همچنین از نظر سرانه مصرف انرژی خورشیدی، رتبه ششم را به خود اختصاص داده است.»
وی ادامه داد: «کشور امارات همچنین بیش از ۵۰ میلیارد دلار در پروژههای انرژی پاک در ۷۰ کشور سرمایه گذاری کرد و متعهد شد که ۵۰ میلیارد دلار دیگر در این بخش در دهه آینده سرمایه گذاری کند.»
شاخص آینده سبز (GFI) چیست؟
این شاخص که تحت عنوان MIT Technology Review منتشر شده است، رتبهبندی ۷۶ اقتصاد در آمادگی برای آینده کم کربن را بیان میکند.
شاخص آینده سبز (GFI) نمرات ایجاد شده را در پنج رکن زیر جمع میکند:
- انتشار کربن
- انتقال انرژی
- جامعه سبز
- نوآوری پاک
- سیاست آب و هوا
این شاخص میزان تمرکز اقتصادهای کشورها را بر روی انرژی پاک، صنعت، کشاورزی و جامعه بر اساس میزان سرمایه گذاری در انرژیهای تجدیدپذیر، نوآوری و سیاست سبز اندازه گیری میکند.
اتخاذ ۱۰ ابتکار و تصمیم جدید
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم اعلام کرده است: «ما در جلسه کابینه ۱۰ ابتکار و تصمیم جدید برای دستیابی به اهداف جدید در حوزه زیست محیط را تصویب کردیم.»
وی توضیح داد: «استراتژی تنوع زیستی سال ۲۰۳۱ را که نظارت، حفاظت و حفظ سیستمهای طبیعی و افزایش کارایی کادر ملی ما در این زمینه را تضمین میکند، تصویب کردیم.»
وی افزود: «ما همچنین یک ابتکار جهانی برای کربن زدایی بخش زباله اتخاذ کرده ایم.»
محمد بن راشد همچنین از راهاندازی یک پروژه ملی برای رصد انتشار گازهای کربن خبر داده است که به موسسات دولتی و خصوصی اجازه میدهد سهم خود را در کاهش انتشار کربن ارزیابی کنند و با گواهیهای دولتی معتبر مستند کنند.
به گفته شیخ محمد بن راشد، پنجمین گزارش ملی کشور را که موفقیت تلاشهای ملی در کاهش انتشار کربن در بخشهای مختلف را مستند میکند، به تصویب رسید تا به کنوانسیون چارچوب سازمان ملل ارائه شود.
همچنین اولین ویرایش گزارش در مورد استراتژی بلندمدت کم کربن این کشور به توصیب رسیده است.
محمد بن راشد همچنین از تأسیس شرکت ایستگاههای شارژ خودروهای برقی امارات خبر داده است.
از جمله ۱۰ ابتکار و تصمیم جدید کشور امارات، اجرای سیاستی برای ایجاد سوخت پایدار هوانوردی و ساختوساز ساختمانهای دولتی هوشمند است.