احتمال ابتلا به این بیماری در زنان ۱۰ برابر بیشتر از آقایان است!
مسئولان وزارت بهداشت ایران هشدار میدهند که زنان تا ده برابر بیش از مردان در معرض ابتلا به بیماریهای مربوط به غده تیروئید قرار دارند.
شهین یاراحمدی، رئیس اداره غدد و متابولیسم این وزارتخانه اعلام کرد که اختلالات تیروئید در زنان ۸ تا ۱۰ برابر بیشتر از آقایان گزارش شده است.
به گفته وی، این اختلالات در گروههای آسیبپذیر مانند زنان باردار، نوزادان، کودکان و سالمندان شایعتر بوده و عوارض بیشتری را به همراه دارد. یاراحمدی میگوید حدود ۱.۶ میلیارد نفر در جهان به بیماریهای تیروئیدی مبتلا هستند یا در معرض خطر ابتلا قرار دارند.
بر اساس اظهارات این مقام مسئول، اختلالات تیروئید میتواند به صورت کمکاری، پرکاری، التهاب، گره و سرطان بروز کند. عواملی چون سابقه خانوادگی، دریافت نامناسب ید، آلودگی هوا و آب، مصرف داروهای حاوی ید، سن بالا، سابقه پرتودرمانی، ابتلا به بیماریهای خودایمنی، مصرف سیگار، رژیم غذایی ناسالم و صدمات فیزیکی از جمله مهمترین عوامل خطر محسوب میشوند.
غده تیروئید به شکل پروانهای در جلوی گردن قرار دارد و نقش مهمی در عملکرد سایر غدد و متابولیسم بدن ایفا میکند. یاراحمدی تاکید کرد که بیماریهای غیرواگیر بار سنگینی را بر نظامهای سلامت تحمیل میکنند و ارتباط نزدیکی میان اختلالات تیروئید با دیگر بیماریهای مزمن وجود دارد.
وی از اقدامات وزارت بهداشت مانند غنیسازی نمک با ید، غربالگری کمکاری تیروئید نوزادان و استفاده از مولتی ویتامینهای حاوی ید برای مادران باردار خبر داد که به کنترل مشکلات تیروئیدی از جمله گواترهای چندگرهای، عقبماندگی ذهنی نوزادان و کمبود ید در بارداری کمک کرده است.
طبق گفتههای این مقام مسئول، وزارت بهداشت برنامههای آیندهای را برای پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان مناسب و کنترل عوارض اختلالات تیروئید در نظر گرفته است.