اختصاصی | صندوق تامین مالی تنوع زیستی مهمترین صندوق جهان
کارلوس رودریگز، مدیرعامل مجمع تسهیلات جهانی محیط زیست، در گفتوگو با العین اعلام کرد صندوق جهانی جدید برای تامین مالی تنوع زیستی مهمترین صندوق در جهان است.
مدیرعامل مجمع تسهیلات جهانی محیط زیست در گفتوگو با العین نیوز در حاشیه مجمع جهانی تسهیلات محیط زیستی که در ونکوور کانادا برگزار شد گفت: صندوقی که مجمع امروز راهاندازی آن را اعلام می کند، مهمترین منبع برای هدایت منابع مالی تنوع زیستی به سمت کشورها است.
وی تصریح کرد: مشارکت کنندگان در صندوق هنوز در مراحل اولیه تدوین روش کار و ترسیم سیاستها هستند. بنابراین بحثها در مورد اینکه چگونه کشورها میتوانند از بودجه جدید بهره ببرند، ادامه دارد.
وی افزود: در کنفرانس احزاب تصمیمی گرفته شد که اهداکنندگان باید حمایتهای مالی را برای حفاظت از تنوع زیستی و حفاظت از طبیعت تا سال 2025 دو برابر کنند و اکنون اهداکنندگان در کشورهای توسعهیافته 10 میلیارد دلار برای حفظ طبیعت پرداخت میکنند و متعهد میشوند تا سال 2025 این میزان را دو برابر کنند. این بدان معناست که تا آن سال، 20 میلیارد دلار برای اجرای چارچوب جدید صندوق حفاظت از تنوع زیستی در دسترس خواهد بود.
وی افزود وظیفه مدیریت صندوق تعیین خطوط کلی اقدام و اطمینان از توافق بر سر آنها و تعیین سیاستهایی است که از طریق آن منابع مالی به بالاترین سطح هدایت می شود.
وی افزود: ایجاد این صندوق جدید فرصت مناسبی برای مشارکت خیرین در تامین مالی تنوع زیستی است و با توجه به اینکه کشورهای کمک کننده دارای یک چرخه تامین مالی هستند که مدتی زمان می برد و می توان ویژگیهای صندوق جدید را تا ابتدای سال 2024 مشاهده کرد.
وی گفت که مجمع GEF که اکنون تشکیل می شود در پیشرفت اقدامات اقلیمی از اهمیت اساسی برخوردار است، زیرا می توان آن را ایستگاهی برای ارزیابی اقدامات اقلیمی در نظر گرفت، برای یافتن اینکه چه چیزی موثر بوده و چه چیزی باید تغییر کند. ایده های جدیدی که از طریق آن می توان با بحران سه گانه از دست دادن تنوع زیستی، آلودگی و پیامدهای تغییرات آب و هوایی مقابله کرد.
تنوع زیستی در ایران؛ «اقلیم غنی» در معرض تهدید