اقیانوسهای جهان از پلاستیک ناله میکنند
به گزارش رویترز، با افزایش «بیسابقه» میزان پلاستیک در آب اقیانوسها از سال ۲۰۰۵، اقیانوسهای جهان و موجودات زنده داخل آنها به شدت در خطر بوده و اگر اقدامی در این زمینه انجام نشود تا سال ۲۰۴۰ این زبالههای پلاستیکی سه برابر خواهند شد.
تحقیقات منتشر شده روز چهارشنبه به رهبری موسسه Five Guys، یک سازمان آمریکایی که برای کاهش آلودگی پلاستیک فعالیت میکند، نشان داد که تا سال ۲۰۱۹ به صورت تخمینی، حدود ۱۷۱ تریلیون ذرات پلاستیکی در اقیانوسها شناور خواهند بود. این تحقیق پیشبینی کرد که آلودگی بدنههای آبی میتواند در صورتی که سیاستهای الزامآور جهانی اجرا نشود تا سال ۲۰۴۰، تا ۲.۶ برابر افزایش یابد.
این مطالعه دادههای آلودگی پلاستیک سطح آب را از ۱۱۷۷۷ ایستگاه اقیانوسی در شش منطقه اصلی دریایی بین سالهای ۱۹۷۹ تا ۲۰۱۹ بررسی کرد.
مارکوس اریکسن، یکی از بنیانگذاران Five Guys، در بیانیهای گفت: «ما از هزاره به بعد روند نگران کننده رشد بسیار سریع میکروپلاستیکها در اقیانوسهای جهانی را پیدا کردیم.»
وی افزود: «ما به یک معاهده جهانی الزامآور از سوی سازمان ملل متحد در مورد آلودگی پلاستیکی نیاز داریم که این مشکل را ریشهای پایان دهد.» ذرات میکروپلاستیک به ویژه اقیانوسها را تهدید میکند، زیرا علاوه بر آلودگی آب، به اندامهای داخلی موجودات دریایی که پلاستیک را با غذا اشتباه میگیرند، آسیب میرساند.»
کارشناسان گفتند این مطالعه نشان داد که سطح آلودگی پلاستیک دریایی در اقیانوسها از شدت آن کاسته است. پل هاروی، دانشمند و متخصص خطرات پلاستیک در Environmental Science Solutions، یک شرکت مشاوره استرالیایی در زمینه کاهش آلودگی، میگوید: «اعداد فاش شده توسط این تحقیقات جدید به طرز تکان دهندهای بزرگ و غیرقابل تصور هستند. در نوامبر، سازمان ملل متحد مذاکراتی را در اروگوئه درباره توافقی برای مبارزه با آلودگی پلاستیکی با هدف تهیه یک معاهده قانونی الزامآور تا پایان سال آینده آغاز کرد.»
همچنین صلح سبز گفت که در صورت عدم وجود یک معاهده جهانی قوی، تولید پلاستیک طی ۱۰ تا ۱۵ سال دو برابر و تا سال ۲۰۵۰ سه برابر خواهد شد.