خبر خوش برای دیابتیها: این رژیم غذایی حالتان را بهتر میکند!
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که نوعی رژیم غذایی موسوم به «فستینگ متناوب» میتواند تأثیر مثبتی بر بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ داشته باشد.
این تحقیق که با مشارکت حدود ۴۰۰ نفر در چین انجام شده، نتایج امیدوارکنندهای را در مقایسه با مصرف داروهای رایج ضد دیابت نشان داده است.
در این مطالعه ۱۶ هفتهای، شرکتکنندگان به سه گروه تقسیم شدند: گروهی که داروی متفورمین مصرف کردند، گروهی که داروی امپاگلیفلوزین دریافت کردند و گروهی که «برنامه فستینگ متناوب ۵:۲» را دنبال کردند. در این رژیم غذایی، افراد در دو روز غیرمتوالی هفته روزه میگیرند و در پنج روز دیگر، صبحانه و ناهار معمولی میخورند و شام را با یک وعده غذایی جایگزین میکنند.
نتایج نشان داد که گروه پیرو رژیم فستینگ متناوب ۵:۲، کاهش ۱.۹ درصدی در سطح قند خون را تجربه کردند، در حالی که این میزان برای گروههای مصرفکننده دارو تنها ۰.۳ و ۰.۴ درصد بود. علاوه بر این، ۸۰ درصد از افراد این گروه توانستند بدون نیاز به دارو، سطح قند خون خود را به محدوده غیر دیابتی برگردانند.
این یافتهها که در مجله JAMA Network Open منتشر شده، نشان میدهد که مداخله در سبک زندگی میتواند برای افراد دارای اضافه وزن مبتلا به دیابت نوع ۲ مؤثرتر از داروها باشد. این نتیجه با توجه به شیوع بالای دیابت در جهان - که طبق اعلام فدراسیون بینالمللی دیابت، از هر ۱۰ بزرگسال یک نفر به آن مبتلاست - اهمیت ویژهای دارد.
محققان همچنین به نوع دیگری از رژیم غذایی به نام «محدودیت زمانی غذا خوردن» اشاره کردهاند که در آن، مصرف غذا به ساعات مشخصی از روز محدود میشود. یکی از رایجترین الگوها در این نوع رژیم، برنامه ۱۶:۸ است که در آن افراد تمام وعدههای غذایی خود را در یک بازه ۸ ساعته مصرف میکنند و در ۱۶ ساعت باقیمانده روزه میگیرند.
تحقیقات پیشین نشان دادهاند که این نوع محدودیت زمانی در غذا خوردن میتواند باعث بهبود معیارهای مختلف سلامت قلبی و متابولیک از جمله فشار خون، قند خون و سطح کلسترول شود.