عراق برای مقابله با تغییرات آبوهوایی به این درختان متوسل میشود
ایمن الربیعی، مهندس کشاورزی اهل عراق، در حالی نهالهای حرا را در دشتهای گلآلود جنوب عراق میکارد که دود سیاهی در افق پشت سر او می چرخد و آسیبهای زیستمحیطی را نشان میدهد که او در تلاش برای ترمیم آن است.
الربیعی در حال کار بر روی پروژهای است که با حمایت سازمانهای دولتی عراق و یک آژانس سازمان ملل آغاز شده و در آن قرار است چهار میلیون درخت حرا در منطقه گلآلود خور الزبیر، که نزدیک به میادین نفتی بزرگ است، کاشده شود.
او در حالی که گل و لای کفشهایش را تا قوزک میپوشاند میخواست نهالی را بکارد. الربعی امیدوار است کاری که انجام میدهد بخشی از جنگل حرا باشد که از ساحل محافظت میکند، به گونههای در خطر انقراض پناه میدهد و با تغییرات آب و هوایی مبارزه میکند.
وی با اشاره به توانایی درختان حرا در جذب و ذخیره دی اکسید کربن گفت: گیاه حرا در حال مبارزه با تغییرات آب و هوایی است.
بر اساس گزارش بانک جهانی، انتشار دی اکسید کربن در عراق در دهه گذشته بیش از دو برابر شده است و این کشور به یکی از بدترین آلایندهها در منطقه تبدیل شده است.
لجنزارهای پراکنده جنوب بصره منظرهای از یک منطقه پوشیده از آب، نمک، گل و آسمان مهآلود است که از وسط آن کانال هایی می گذرد که چهارضلعی و تیمش با قایق حرکت می کنند.
جنوب عراق زمانی به خاطر باتلاقهای غنیاش معروف بود اما دههها پیش در یک فاجعه زیستمحیطی که منجر به نابودی یک اکوسیستم پیچیده و بسیاری از موجودات ساکن در آن شد، این باتلاقها خشک شدند.
کاشت حرا در دشتهای گلآلود در جنوب جایی که در گذشته مردابها در آن قرار داشتند، میتواند از ساکنان ساحلی در برابر طوفان و سیل محافظت کند و خانه جدیدی برای گونههای در معرض خطر بدون استفاده از آب شیرین کمیاب برای آبیاری در عراق فراهم کند.
این طرح از پروژههای موفق احیای حرا در کشورهای همسایه یعنی کویت و امارات الهام گرفته است.
احمد الباج از برنامه جهانی غذای سازمان ملل که با دولت محلی بصره، دانشگاه شهر و وزارت محیط زیست عراق روی این پروژه کار می کند، گفت که درختان جدید از نهالستانی می آیند که ۱۲ هزار نهال در آن رشد می کنند.