درخت حرا؛ نمونهای شگفتانگیز از یک دستگاه نمکزدایی پیشرفته
دانشمندان میگویند برخی از انواع درختان حرا دارای سه لایه ریشه هستند که به عنوان میکروفیلتر عمل کرده و نزدیک به ۹۰ درصد از نمکهای موجود در آب را از بین میبرد.
به گفته دانشمندان، این درختان نمونه بسیار خوبی برای توسعه فیلترهای موثرتر به منظور نمکزدایی آب به ویژه در خشکسالیهای این روزهای جهان محسوب میشوند.
بیش از ۵۰ نوع درخت حرا وجود دارد که به گفته دانشمندان دارای قابلیتهایی جادویی برای مقاومت در برابر اثرات تغییرات آب و هوایی هستند.
علاوه بر نمکزدایی، این درختان میتوانند کربن را در خود ذخیره کنند.
مجدی سعد، کارشناس محیط زیست و سردبیر مجله "Science of a World" به پادکست Zero Carbon در اسکای نیوز عربستان گفت: درختان و گیاهان به ویژه حرا نقش مهمی در فرآیند تبدیل شیمیایی طبیعی گازهای گلخانهای ایفا میکنند.
وی افزود: در درختان حرا کربن و متان پس از جذب شدن و گیر افتادن در داخل آنها، به تنه درختان میچسبند و به این ترتیب حجم بسیار زیادی از کربنی که میتوانست گرمایش زمین را تشدید کند در آن ذخیره میشود.
کارشناسان محیط زیست «درخت حرا» را سپر حفاظتی سواحل در برابر اثرات تغییرات آب و هوایی میدانند و میگویند جنگلهای حرا میتوانند با ایجاد مقاومت در برابر امواج، فرسایش نوار ساحلی را کند کنند.
دوستداران طبیعت همه ساله در روز ۲۶ ژوئیه روز جهانی حفاظت از درختان حرا را جشن میگیرند. این درخت در مجاورت آب شور به ویژه در خاکی که در آن حرکات جزر و مدی از دریا رخ میدهد رشد میکند و باعث می شود از شدت برخورد امواج یا سیل کاسته شود.
همچنین این درخت نقش اکولوژیکی دیگری نیز دارد چرا که میزبان تخمریزی و زاد و ولد ماهیها و سختپوستان است که به طور موثر به حمایت از امنیت غذایی انسان و حفاظت از تنوع زیستی کمک میکند.