درختان حرا سپری برای محافظت از سواحل در برابر تغییرات اقلیمی
اینفوگرافیک | روز جهانی حفاظت از «اکوسیستم حرّا»
کارشناسان محیط زیست «درخت حرا» را سپر حفاظتی سواحل در برابر اثرات تغییرات آب و هوایی میدانند و میگویند جنگلهای حرا میتوانند با ایجاد مقاومت در برابر امواج، فرسایش نوار ساحلی را کند کنند.
دوستداران طبیعت همه ساله در روز ۲۶ ژوئیه روز جهانی حفاظت از درختان حرا را جشن میگیرند. این درخت در مجاورت آب شور به ویژه در خاکی که در آن حرکات جزر و مدی از دریا رخ میدهد رشد میکند و باعث می شود از شدت برخورد امواج یا سیل کاسته شود.
همچنین این درخت نقش اکولوژیکی دیگری نیز دارد چرا که میزبان تخمریزی و زاد و ولد ماهیها و سختپوستان است که به طور موثر به حمایت از امنیت غذایی انسان و حفاظت از تنوع زیستی کمک میکند.
این درختان همچنین نقش کلیدی در جلوگیری از تخریب صخرههای مرجانی و در نتیجه محافظت از آنها ایفا میکنند.
چوب درختان حرا در برابر رطوبت بسیار مقاوم است، به همین دلیل برای ساخت قایق مناسب است و به طور گسترده در ساخت کشتیها و مجسمهها کاربرد دارد.
این درخت همچنین دارای مزیت درمانی برای بیماریهای کبد و لثه است.
ارتفاع شاخههای بلند آن به ۹ متر میرسد و پرندگان مهاجر و دریایی در آن پناه میگیرند تا از ماهیهای کوچک تغذیه میکنند، زیرا برگ های آن ضخامت دارد.
۷۵ درصد از جنگلهای حرا در سراسر جهان به دلیل جنگلزدایی مداوم در خطر ناپدید شدن هستند. این امر سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) را بر آن داشت تا ۲۶ ژوئیه را به عنوان روز جهانی حفاظت از اکوسیستم حرا اعلام کند.