راز ۴۵ ساله جنگل رندلشم: ادعای ملاقات نظامیان آمریکا با موجودات غیرانسانی

چهار دهه پس از ماجرای جنجالی جنگل رندلشم در شرق انگلستان، مستندی تازه با عنوان «کپل گرین» بار دیگر این حادثه را به مرکز توجه آورده است؛ واقعهای که برخی آن را «رازول بریتانیا» مینامند.
در بامدادان ۶ دی سال ۱۳۵۹، تعدادی از نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاههای بنتواترز و وودبریج در شهرستان سافک مدعی شدند نورهایی عجیب، هواگردی مثلثیشکل و موجوداتی غیرانسانی را در جنگل دیدهاند.
به گفته لری وارن، یکی از نیروهای تازهکار نیروی هوایی آمریکا که آن زمان ۱۹ سال داشت، وی به محوطهای منتقل شد که مهی درخشان آن را پوشانده بود. وارن میگوید در آنجا نوری قرمز به اندازه توپ بسکتبال در آسمان ظاهر شد و سپس هواگردی مثلثی شکل بر زمین نشست. به ادعای او، سه موجود غیرانسانی از آن خارج شدند و با یکی از فرماندهان ارشد ناتو، گوردون ویلیامز، دیدار کردند. این ملاقات، بنا بر ادعای وارن، فیلمبرداری و سپس به ستاد نیروی هوایی آمریکا در آلمان منتقل شد.
این روایت هرچند با تردیدهای فراوانی روبهرو شده، اما با شهادت دیگر نیروها از جمله گروهبان استیو لانگرو، که مسئول حفاظت از انبار تسلیحات اتمی بود، تقویت شده است. لانگرو نیز از مشاهده پرتو نوری صحبت کرده که به منطقه ذخیرهسازی تسلیحات در پایگاه بنتواترز تابیده میشد.
دو شب پس از آن، سرهنگ دوم چارلز هالت بههمراه گروهی از نظامیان برای بررسی گزارشها وارد جنگل شد. او صدای خود را ضبط کرد و از نوری چشمکزن میان درختان گفت. آنها همچنین نورهایی ستارهمانند را در آسمان دیدند که یکی از آنها پرتویی باریک به سوی منطقه انبار تسلیحات فرستاد. گزارش هالت در دی ١٣٥٩ به وزارت دفاع بریتانیا ارسال شد و در سال ١٣٦٢ در رسانهها منتشر شد.
در سالهای بعد، نظریههای متعددی مطرح شد: از اشتباه گرفتن نور فانوس دریایی تا شوخی نظامیان نیروهای ویژه. حتی در سال ١٣٩٥ فردی ناشناس مدعی شد که یوفوها ساخته دست انسان و بخشی از مانورهای محرمانه بودند.
با وجود تلاشهای فراوان برای افشای حقیقت، از جمله انتشار پروندهای ١٥٠ صفحهای توسط وزارت دفاع بریتانیا در سال ١٣٨٠، سند قطعیای برای اثبات یا رد حادثه یافت نشد. برخی شاهدان نیز روایتهای متغیری ارائه کردهاند که بر پیچیدگی ماجرا افزوده است.
ماجرای رندلشم همچنان بهعنوان یکی از پررمز و رازترین وقایع یوفویی در اروپا باقی مانده و بسیاری آن را افسانهای مدرن میدانند که هر بار بازگوییاش ابعاد تازهای پیدا میکند.