توصیههای ساده برای حفظ سلامت مغز و حافظه
بررسی روشهای پیشگیری از بیماریهای مغزی مانند آلزایمر، همواره مورد توجه پزشکان و متخصصان قرار داشته است
به گزارش ایندیپندنت، متخصصان تأکید میکنند که با انجام اقداماتی چون ورزش منظم و به دست آوردن خواب کافی، میتوان بهبودی در سلامت مغز و حافظه داشت.
در ادامه مطلب به ۵ توصیه ساده برای حفظ سلامت مغز و حافظه میپردازیم:
خواب کافی داشته باشید
«جیسون شپرد»، دانشیار عصبشناس دانشگاه «یوتا» و «تالیا لرنر»، استادیار علوم اعصاب در دانشگاه «نورتوسترن» میگوید که ایجاد خواب شش تا هشت ساعته شب، یکی از بهترین روشهای تقویت سلامت مغز است.
خواب، به مغز کمک میکند تا انعطافپذیری خود را تقویت کند و قابلیت سازگاری با تجربیات و چالشهای جدید را افزایش دهد. تحقیقات نشان میدهند که با افزایش سن، سازگاری مغز با چالشهای جدید، کارایی و عملکرد شناختی آن را بهبود میبخشد.
گردش خون قلب را بالا ببرید
دکتر شپرد همچنین به منظم انجام ورزش روزانه، به منظور حفظ سلامت مغز خود، پرداخته است.
به گفته او، ورزش منظم موجب افزایش جریان خون در مغز میشود که با تقویت قلب و بهبود گردش خون در بدن، مغز را در حالت بهینه خود نگه میدارد.
تحقیقات نشان میدهد که افرادی که ورزش منظم انجام میدهند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند و این بیماری را به تاخیر میاندازند. همچنین، ورزش میتواند زوال قابلیت شناختی مغز را که با افزایش سن افراد بیشتر میشود، به تأخیر بیندازد.
توصیه علمی برای انجام ورزش، حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته است اما هر مقداری که بتوانید بدن خود را به حرکت درآورید، بهتر از هیچ ورزشی است.
سعی کنید زیاد تنها نمانید
به گفته این عصبشناس، تنهایی میتواند به سلامت روانی، عاطفی و مغزی افراد آسیب بزند و به همین دلیل برقراری ارتباط با دیگران بسیار حائز اهمیت است. به طور کلی، افرادی که ارتباطات اجتماعی قوی دارند، میتوانند طول عمر بیشتری داشته باشند. گذراندن زمان با دیگران، به سلامت عاطفی و مغزی ما کمک میکند و میتواند در بهبود آنها مؤثر باشد.
مطالعات نشان میدهند که ارتباطات اجتماعی قوی میتواند به کاهش خطر افسردگی و اضطراب کمک کند و به افراد در مقابل مسائل دشوار کمک میکند.
با این حال، دکتر لرنر هشدار میدهد که برقراری ارتباط با دیگران در برخی موارد ممکن است چالشهایی را به دنبال داشته باشد، به خصوص با افزایش سن. او توصیه میکند که در صورت داشتن دوستانی که در سراسر کشورتان پراکنده هستند، میتوان از رسانههای اجتماعی و اپلیکیشنهای پیامرسان برای برقراری ارتباط با آنها استفاده کرد.
کارهای جدید را تجربه کنید
قرار گرفتن در معرض افراد، مکانها و چالشهای جدید میتواند باعث حفظ ذهن و بهبود انعطافپذیری مغز شود.
دکتر شپرد میگوید با سفر به مکانهای جدید، تجربه فرهنگهای متفاوت، و پرداختن به سرگرمیهای متفاوت این تجربه را به دست میآورد.
او تاکید میکند حتی انجام کارهای سادهای مانند حل یک پازل دشوار که پیشتر انجام ندادهاید، میتواند بهبود انعطافپذیری مغز شما را فراهم کند. همچنین، ورود به اجتماع جدید نیز میتواند به مغز شما کمک کند تا با افراد جدید آشنا شده و شاید با شخصیتها و نگرشهای جدیدی مواجه شوید که به بهبود تواناییهای اجتماعی و شناختی شما کمک میکند.
رژیم غذایی سالم و کاملی داشته باشید
غذاهای فرآوریشده با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مختلفی مانند دیابت، کلسترول بالا و فشار خون بالا مرتبط هستند. علاوه بر این، برخی از مطالعات نشان دادهاند که مصرف غذاهای بسیار فرآوریشده میتواند باعث زوال عقل و آلزایمر شود.
به نظر دکتر لرنر، اگر دچار فشار خون بالا هستید، احتمالاً در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای مغزی مانند سکته مغزی یا زوال عقل قرار دارید. برای حفظ سلامتی مغز و بدن، بهتر است از غذاهایی که به صورت بستهبندیشده یا نیمهآماده فروخته میشوند، خودداری کنید و به جای آنها، از یک رژیم غذایی کامل و مناسب استفاده کنید که شامل میوهها، سبزیجات، گوشت بدون چربی و غلات کامل باشد.
دکتر لرنر با تاکید بر این نکته، میگوید که مغز از بدن ما جدا نیست و بنابراین غذاهایی که برای سلامت بدن ما مناسب هستند، میتوانند به سلامتی مغز ما نیز کمک کنند. لذا سعی کنید که به جای غذاهای فرآوریشده، از غذاهای طبیعی و سالم استفاده کنید تا به سلامتی و رشد تواناییهای شناختی و اجتماعی خود کمک کنید.