این دانشمند با ویروسهای پرورشی توانست از سرطان جان سالم به در ببرد!
دانشمندی که سرطان پستان خود را با تزریق ویروسهای آزمایشگاهی به تومور درمان کرد، بحثهای زیادی را درباره خودآزمایی علمی برانگیخته است.
«بیاتا هالاسی» (Beata Halassy)، ویروسشناس دانشگاه زاگرب، در سال ۲۰۲۰ در سن ۴۹ سالگی متوجه شد که سرطان پستان در محل جراحی قبلی او دوباره عود کرده است.
این دومین بار بود که پس از جراحی ماستکتومی درگیر سرطان میشد، و او نمیخواست مجدداً شیمیدرمانی انجام دهد.
هالاسی با مطالعه پژوهشهای قبلی تصمیم گرفت از یک روش اثباتنشده به نام «ویروسدرمانی انکولیتیک» (OVT) برای درمان مرحله سوم سرطان خود استفاده کند. این روش از ویروسها برای حمله به سلولهای سرطانی و تحریک سیستم ایمنی بهره میبرد.
او تومور خود را با دو ویروس مختلف شامل ویروس سرخک و «ویروس استوماتیت تاولی» (VSV) هدف قرار داد. هر دو ویروس پیشتر در آزمایشهای بالینی ویروسدرمانی انکولیتیک استفاده شده بودند. هالاسی به دلیل تخصص در کشت و تصفیه ویروسها در آزمایشگاه، اعتمادبهنفس لازم برای انجام این آزمایش را داشت.
نتایج نشان داد که این روش مؤثر بوده است. تومور کوچکتر و نرمتر شد و جدا شدن آن از عضله و پوست آسانتر شد. تحلیل تومور پس از جراحی نشان داد که سلولهای ایمنی به نام لنفوسیت به طور گسترده در آن نفوذ کردهاند. هالاسی پس از جراحی، یک سال تحت درمان با داروی «تراستوزومب» (Trastuzumab) قرار گرفت.
«استفان راسل»، متخصص ویروسدرمانی و مدیر شرکت زیستفناوری ویروسدرمانی «Vyriad»، این تجربه را نشاندهنده تأثیر مثبت تزریق ویروسها برای کوچک کردن تومور و کاهش تهاجمی بودن آن میداند. او همچنین تأکید کرد که نکته جدید در این روش استفاده از ویروسهای پرورشیافته توسط خود هالاسی است.
این پژوهش در مجله علمی «Vaccines» منتشر شده است، اما کارشناسان هشدار دادهاند که این روش برای دیگران توصیه نمیشود. ویروسدرمانی انکولیتیک یک زمینه تحقیقاتی نوظهور است و همچنان نیاز به آزمایشهای گستردهتر دارد.