بیماریهای خطرناکی که دلیل بیدار شدن در شب و خواب ناآرام هستند
انسان برای بازیابی قدرت و انرژی از دست رفته در طول روز، به دستکم ۷ الی ۸ ساعت خواب شبانه نیاز دارد، اما چند بیماری خطرناک وجود دارند که ابتلا به هرکدام از آنها باعث میشوند فرد در میانه خواب بیدار شود و از اینکه خوابش تکمیل نشده، آزردهخاطر باشد.
برخی از انسانها ساعات ۳ یا ۴ صبح از خواب میپرند و علیرغم اینکه این بیدار شدنهای بیموقع برای آنها آزاردهنده است، به پزشک مراجعه نمیکنند.
چینیها در طب سنتی خود معتقدند بیدار شدن بیموقع در میانه خواب شب، نشان از عملکرد نادرست ۵ عضو از بدن دارد. البته این نظریه اثبات علمی ندارد، اما قطعا با ۵ بیماری مرتبط است.
وبسایت چینی شناخت سلامت، مشکل قلبی و عروقی را یکی از دلایل بیدار شدن از خواب شبانه عنوان کرد. کاهش تعداد ضربان قلب و سطح فشار خون منجر به بیدار شدن فرد از خواب شبانه میشود. این بیداری اغلب با احساس درد در قسمت سینه و تنگی نفس همراه است، که در صورت مشاهده این علائم حتما باید به پزشک مراجعه کرد.
مشکل معده یکی از دیگر دلایل بیدار شدن از خواب شبانه است. معده یکی از اندام فعال در هنگام خواب است و بیدار شدن در اثر درد معده ممکن است علائمی از بیماری زخم معده یا ورم معده باشد که باز هم مراجعه به پزشک توصیه میشود.
چینیها در طب سنتی معتقدند کبد فعالترین اندام در هنگام خواب است. بیماریهای کبدی، چاقی و غیره میتواند باعث بدخوابی و شب بیداری شود.
چهارمین عاملی که باعث خواب ناآرام و بیدار شدن فرد در میانه خواب شبانه میشود، بیماریهای مربوط به کلیه است. بیماریهای کلیوی مانند نفریت و ازدیاد اوره خون باعث بد خوابی و بیداری در شب میشود.
اضطراب، فشار روحی و مشکلات روانی از دیگر دلایل بیدار شدن از میانه خواب شبانه است. عدم توانایی در کنترل مسائل زندگی، اغلب با فشار روحی و استرس و اضطراب همراه است که در نتیجه باعث کاهش کیفیت خواب، اختلال در خواب و شببیداری خواهد شد.