اختصاصی | چرا سیلهای پاکستان در سال ۲۰۲۲ اینقدر ویرانگر بود؟
مسئله سیلهای پاکستان و تاثیر تغییرات اقلیمی بر این کشور در صدر مهمترین موضوعات بیست و هفتمین کنفرانس آبوهوای سازمان ملل (COP27) قرار گرفت، به ویژه پس از سیل اخیری که در آگوست ۲۰۲۲ این کشور را درنوردید.
عفیه سلام افزود: سیل به دلیل ماهیت جغرافیایی به سمت زمین هموار پاکستان در جنوب سرازیر شد که بیشترین خسارت را در آن مناطق وارد کرد، به خصوص که این مکانها پرجمعیت هستند. متاسفانه مناطقی در آنجا کاملاً دچار سیل شده بودند و هیچ راهی برای تخلیه آب وجود نداشت.
او ادامه داد: مردم باید به مناطق دورافتاده و خشکتر نقل مکان میکردند که طبیعتاً در دسترس همه نبود. چون سیل بسیار گسترده بود و یک سوم کشور زیر آب رفت، بیماریهایی شیوع پیدا کرد، کمبود سرپناه وجود داشت و مردم به دلیل این اتفاقات اقلیمی بیخانمان شدند. تحصیل بچهها و همچنین زندگی روزمره خانوادهها تحت تأثیر قرار گرفت و زندگی آنها تا همین اواخر به دلیل عدم زهکشی مناسب آبهای راکد پس از وقوع سیل مختل بود.
این روزنامهنگار پاکستانی اشاره کرد این بارندگیها در ماههای جولای و آگوست ۲۰۲۲ رخ داد، یعنی در آستانه ورود به فصل زمستان بودیم که در آن ساعات روشنایی روز کمتر بود و البته زمان کافی برای تبخیر آب وجود نداشت. . بنابراین، سرعت تبخیر با وجود گرما سریع نبود.
وی در پاسخ به این سوال که پاکستان با شیوع بیماریها پس از سیل چگونه برخورد کرد، پاسخ داد: بسیاری از بیماریها شیوع یافته و برخی نیز از نیش مارهای سمی در امان نماندند و حشراتی که خانههای خود را از دست داده بودند، به سطح زمین آمدند و برای مردم خطر ایجاد کردند. از سوی دیگر، مردم به دلیل کمبود آب آشامیدنی تمیز از بیماریهای دستگاه گوارش رنج میبردند، و برای ماندن طولانی مدت در آب های ناپاک قبل از رسیدن به سرزمین های مرتفع بیماری های پوستی ظاهر شد. در میان آنها زنان باردار بودند که باید با این شرایط سخت دست و پنجه نرم می کردند. بنابراین، نیاز فوری به کمک های بهداشتی وجود داشت. بسیاری از انجمن های امدادی، موسسات خیریه و سازمان های بین المللی مداخله کرده اند. هرکس با هر امکاناتی که اجازه می داد مداخله می کرد.
در نهایت، آیا به نظر شما صندوق ضرر و زیان مورد تایید کشورها در COP27 راه حل موثری برای مقابله با بلایا در پاکستان است؟ آیا پاکستان بودجه دریافت کرده است یا خیر؟
البته خسارات و خسارات راه حل موثری خواهد بود، اما باید توافقی را که کشورها در COP27 به دست آوردند، به خاطر بسپاریم. چند سال دیگر طول می کشد تا سازوکار یا ساختار مالی مورد نیاز در محل ایجاد شود.