کشف منبع جدیدی از آب در سطح کره ماه
دانشمندان میگویند حدود 270 تریلیون کیلوگرم آب در قالب دانههای کوچک شیشهای در سطح کره ماه کشف شده و کاوشگران امیدوارند بتوانند آن را در آینده استخراج و استفاده کنند.
براساس مطالعهای که روز دوشنبه در مجله «نشنال جئوساینس» منتشر شد، تجزیه و تحلیل نمونههای خاک ماه که در جریان ماموریت کاوشگر چینی چانگای-۵ به ماه در ۲۰۲۰ به دست آمد، نشان میدهد این گویهای شیشهای- سنگهای ذوب و سردشده - که در اثر برخورد سنگهای فضایی با ماه ایجاد شدهاند، در دل خود حاوی مولکولهای آبیاند که بر اثر فعالیت باد خورشیدی بر سطح ماه تشکیل شدهاند.
حالا دانشمندان امید دارند بتوانند با گرمایش و آزادسازی بخار و سپس متراکمسازی آن به مایع، از دانههای شیشهای، آب به دست آورند.
این گروه از دانشمندان میگویند این آب ممکن است مخازن بالقوه این منبع گرانبهای حیات برای آینده بشر در ماه باشد.
سن هو، دانشمند سیارهشناسی از موسسه زمینشناسی و ژئوفیزیک آکادمی علوم چین، میگوید: «کره ماه همواره در معرض بمباران ریزشهابوارهها و شهابوارههای بزرگ است و در جریان این رویدادهای ناگهانی حاوی انرژی بالا، گونههای شیشهای تولید میشوند.»
به گفته هو، «آب حاصل از باد خورشیدی، از برهمکنش هیدروژن خورشیدی و اکسیژن موجود در سطح مهرههای شیشهای تولید میشود و این گویها مانند اسفنج برای آب عمل میکنند.»
کشف آب در کره ماه خبر بسیار مهمی محسوب میشود، چرا که این ماده برای اکتشافات آینده فضایی، از جمله استقرار پایگاههای بالقوه درازمدت فضانوردان بر ماه، اهمیت حیاتی دارد.
علاوه بر این، آب نه تنها منبعی برای آشامیدن است، بلکه شاید به مثابه سوخت عمل کند.